Kézirat számítógéppel - Struktúra - tartalomjegyzék Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Kézirat számítógéppel
Terjedelem
Nyelvi beállítás
Sor és oldaltörés
Oldalbeállítás
Struktúra - tartalomjegyzék
Táblák, ábrák, fotók
Sorkizárás, elválasztás
File elnevezések
Minden oldal

 

Struktúra

Gondoljuk át a kezdeteknél művünk struktúráját és az egyes egységek egymáshoz való viszonyát! Egy összetettebb anyag felépítése a következô építőelemekbôl állhat:

rész
fejezet
alfejezet
szakasz
pont

nagyobb lélegzetű anyagot (50 oldal fölött) célszerű külön-külön Word dokumentumokba menteni. Ha saját eligazodásunkat akarjuk könnyíteni, fűzzük össze őket "mesterdokumentum"-má. A kisebb dokumentumokkal gyorsabb a munka.

 

Stílusok

Stílusok

Segítségükkel tudunk tartalomjegyzéket, mesterdokumentumot létrehozni és használatuk nagyon nagy segítséget nyújt a késôbbi tördelésben. Dokumentumunk folyamatos szövege legyen egységes betűtípussal (pl. Times normál 12 pont) írva. Nevezzük el ezt "Normal" stílusnak és használjuk következetesen! Miután egy fejezetcímet begépeltünk, jelöljük ki és a neki megfelelő címsorstílust alkalmazzuk rá. Pl. Címsor 1, Címsor 2, Címsor 3... (az előre megtervezett hierarchiának megfelelően) Négynél több címfokozatot lehetőleg ne használjunk. Célszerű még a következő stílusok használata:

lista,
megjegyzés,
behúzott,
kiemelés,
képaláírás,
táblázatszöveg.

Tartalomjegyzék

Ha automatikusan akarjuk generálni, a címeknek rendelkezniük kell a megfelelő stílusformázással. Műszaki jellegű publikációnál a tartalomjegyzék elôre, szépirodalminál az anyag végére kerül. A formázásával ne veszkődjünk, a tördelés során úgyis csak "mankó"-ként funkcionál.